Actueel
PGZ informatie
Scootmobiel
Diversen
Infobulletin PGZ mei 2013

Het is alweer enige tijd geleden dat u van PGZ gehoord heeft. Helaas schiet de nieuwsbrief deze keer er bij in. Zoals u vorige keer heeft gelezen, hebben wij minder mensen die het werk moeten doen en voor een nieuwsbrief moet je wel tijd en enig schrijverstalent hebben. Dus beschikt u over enig schrijverstalent dan doen wij hierbij een beroep op u. Een redactie moet toch minstens uit 2 a 3 personen bestaan.

De laatste maanden hebben wij ons vooral bezig gehouden met ons op de hoogte te stellen van alle veranderingen in de zorg. Taken die vanuit de AWBZ naar de Wmo gaan met daarbij grote bezuinigingen.

De verzorging en begeleiding gaat naar de gemeente, de thuisverpleging naar de zorgverzekeraar.

U begrijpt dat dit een drastische verandering betekent voor alle gebruikers van hulp bij het huishouden, verzorging en begeleiding en dagbesteding. De gemeente zal hierbij gebruik gaan maken van vrijwilligers en mantelzorgers nog meer stimuleren taken op zich te nemen.

Dit vinden wij een zorgelijke ontwikkeling en volgen dit nauwkeurig. Soms is er een overleg met de gemeente en zorgorganisaties.

Politieke partijen zijn zich aan het voorbereiden op de verkiezingen in maart 2014.

Als bestuur zullen wij zeker onze standpunten bekend maken. Daarbij maken wij gebruik van de “Standaardregels voor Gelijke kansen voor mensen met een beperking”.

Zo weet u in het kort toch waar wij ons mee bezig houden en de ontwikkelingen in de zorg.